Actief worden voor de wijk

De Kracht van Zuilen, dat zijn natuurlijk de bewoners. Jouw kwaliteiten worden gewaardeerd in je buurt. En je inzetten voor je buurt geeft voldoening, plezier en nieuwe sociale contacten. Misschien ben je al actief en wil je mede bewoners vinden die met je meedenken of -helpen. Misschien wil je ons helpen de wijk te versterken. Neem dan even contact op met onze kwartiermaker Ady Hoitink, info@krachtvanzuilen.nl. Ons uitgangspunt: waar jij naar op zoek bent.

Kom je de kracht van Zuilen versterken? 

Als je iets voor / met Kracht van Zuilen wilt doen, kan je aan het volgende denken: 

 • Team bestuur: denk mee op de grote lijnen en wees het aanspreekpunt van één van onze projecten: Burenhulp, Sociale Kaart, Zo is Zuilen, Antje Drijverpaviljoen, Wijkdemocratie of Sociaal tuinieren/wijkvergroening.   
 • Matchteam buurtverbinders: help mee en match vraag en aanbod van burenhulp en sociaal contact in je eigen buurt. Er is een superleuk kernteam. Kijk maar eens op burennetwerkzuilen.nl hoe je kan bijdragen.
 • Redactieteam Zo is Zuilen blad of website: doe mee als auteur, redacteur, fotograaf, tekenaar, filmer of dichter voor het blad en/of de website.
 • Social media team: informeer je je buurtgenoten als moderator, auteur, blogger, vlogger, twitteraar, agendamaker, redacteur of websitebeheerder.
 • Team sociale kaart Zuilen: als teamlid heb je een thema onder je hoede, bijvoorbeeld ouderen, kinderen, cultuur, vergroening, bewegen, gezondheid of educatie. Je stelt een folder samen en houdt die actueel over dat thema en informeert de mensen in de buurtspreekuren. Misschien draai je er zelf ook één?
 • Team papiercafé Zuilen:  samen met DOCK en Utrecht op orde organiseren we elke maandag van 10-12 een inloopspreekuur. Ook doen we mee aan het netwerk van bestaande buurtspreekuren en werken we samen met sociale organisaties in de wijk en de stad. Je helpt mee bij het spreekuur en kent de sociale kaart van hulp en ondersteuning.
 • Evenemententeam: Handen uit de mouwen bij leuke evenementen zoals Koningsdag van SamenZuilen, het Zon-festival met ZIMIHC, activiteiten bij het Antje, promotie van het Burennetwerk op Burendag, NLDoet en wat je samen nog meer verzint.
 • Groenteam: Lekker fysiek actief in de tuin van iemand die het nodig heeft tijdens de halfjaarlijkse actie Sociaal Tuinieren of op een moment dat jij kiest. En draagt daarnaast bij aan allerlei groene acties in de wijk.
 • Antje Drijver team:  gastvrouwen en -heren voor leuke wijkactiviteiten vanuit de groene huiskamer van het Julianapark.
 • Af en toe een klusje:  Van alles is er mogelijk. Handige handjes voor in het pAntje. Folder- en posterverspreiders. Hulp bij een evenement. Een administratief klusje of een straat enquête? Of twee keer per jaar sociaal tuinieren? Doe vooral wat je leuk vindt en waar je goed in bent of in wilt worden. Iedereen kan wel wat. Dus bel of mail ons als je het niet meteen weet.
 • Iets verdienen? Wil je vier keer per jaar Zo is Zuilen huis aan huis verspreiden tegen vergoeding, mail dan naar guus@touker.nl.

Wil je iets anders in de wijk?

Wat trekt jou? Gastheer in het buurthuis, barvrouw bij ZIMIHC theater Zuilen, repairder bij het maandelijks Repair Café Zuilen? Wekelijks iets organiseren bij de sportclub of het buurtcentrum? Of af en toe burenhulp geven, via Burennetwerk Zuilen? Er is zoveel, loop gerust eens binnen bij een buurtspreekuur voor een gesprek over wat bij jou past.

Misschien heb je zelf een idee? Zo’n idee waardoor er buurtbiebjes verschijnen, of gemeenschappelijke tuintjes, wandelroutes, een buurtvoorstelling, een kinderclub, een buurtstroomclub, afhaalkoks voor oudere buren, een haak-in, een spullenbieb, of iets heel anders …  Maar dat je het wel even nodig hebt dat iemand met je meedenkt en je aan gelijkgestemden verbindt. Nou daar zijn wij dus voor 😉 !

Neem gerust contact met ons op via info@krachtvanzuilen.nl. We denken met je mee vanuit onze kennis van de hele wijk, maar vooral door naar jou en jouw kwaliteiten te luisteren.