De Kracht van Zuilen, dat zijn natuurlijk de bewoners. Jouw kwaliteiten worden gewaardeerd in je buurt. En je inzetten voor je buurt geeft voldoening, plezier en nieuwe sociale contacten. Misschien ben je al actief en wil je mede bewoners vinden die met je meedenken of -helpen. Misschien wil je ons helpen de wijk te versterken. Neem dan even contact op met onze kwartiermaker Ady Hoitink, info@krachtvanzuilen.nl Ons uitgangspunt: waar jij naar op zoek bent.

Wil je iets anders in de wijk?

Wat trekt jou? Gastheer in het buurthuis, barvrouw bij ZIMIHC theater Zuilen, repairder bij het maandelijks Repair Café Zuilen? Wekelijks iets organiseren bij de sportclub of het buurtcentrum? Of af en toe burenhulp geven, via Burennetwerk Zuilen? Er is zoveel, loop gerust eens binnen bij een buurtspreekuur voor een gesprek over wat bij jou past.

Misschien heb je zelf een idee? Zo’n idee waardoor er buurtbiebjes verschijnen, of gemeenschappelijke tuintjes, wandelroutes, een buurtvoorstelling, een kinderclub, een buurtstroomclub, afhaalkoks voor oudere buren, een haak-in, een spullenbieb, of iets heel anders …  Maar dat je het wel even nodig hebt dat iemand met je meedenkt en je aan gelijkgestemden verbindt. Nou daar zijn wij dus voor 😉 !

Neem gerust contact met ons op. We denken met je mee vanuit onze kennis van de hele wijk, maar vooral door naar jou en jouw kwaliteiten te luisteren. En wil jij je commerciële talent inzetten voor je eigen wijk, neem dan ook eens contact op want wie weet versterken we jouw netwerk en daarmee de economie van de wijk.

Versterk de kracht van Zuilen bij stichting Kracht van Zuilen

Doe vooral wat je leuk vindt en waar je goed in bent of in wilt worden. Iedereen kan wel wat. Dus bel of mail ons als je het niet meteen weet.

 • In het team bestuur denk je mee op de grote lijnen en ben je het aanspreekpunt van één van onze projecten. Bijvoorbeeld voor de burenhulp, voor het blad en de website, de inloopspreekuren, de sociale kaart of het groen tuinieren. Ook kan jij de contactpersoon zijn voor SamenZuilen en het oranjecomité, of juist meedenken over het versterken van de democratie, de wijkeconomie of klimaatadaptatie.
 • In het team buurtverbinders help je vraag en aanbod van burenhulp en sociaal contact matchen in je eigen buurt. Er is een superleuk kernteam. Kijk maar eens op burennetwerkzuilen.nl hoe je kan bijdragen.
 • In het redactieteam van Zo is Zuilen ben je auteur, redacteur, fotograaf, tekenaar, filmer of dichter voor het blad en/of de website.
 • In het socialmedia team informeer je je buurtgenoten als auteur, blogger, vlogger, twitteraar, agendamaker, redacteur of websitebeheerder.
 • Als teamlid sociale kaart heb je een thema onder je hoede, bijvoorbeeld ouderen, kinderen, cultuur, vergroening, bewegen, gezondheid of educatie. Je stelt een folder samen en houdt die actueel over dat thema en informeert de mensen in de buurtspreekuren. Misschien draai je er zelf ook één?
 • In het nieuwe team buurtspreekuren help je mee aan het versterken van bestaande buurtspreekuren en het opzetten van nieuwe. Je werkt samen met sociale organisaties in de wijk en de stad. Je geeft of organiseert trainingen, begeleidt vrijwilligers en draait zelf af en toe een spreekuur.
 • In het nieuwe actieteam doe je mee aan de evenementen van SamenZuilen, Zon-festival, promotie van het Burennetwerk, NLDoet en wat je samen nog meer verzint.
 • Het groenteam organiseert twee keer per jaar de actie Sociaal Tuinieren. En draagt daarnaast bij aan allerlei groene acties in de wijk.
 • Het nieuwe Antje Drijver team maakt van het Antje Drijver Paviljoen in het Julianapark een hele toffe plek.
 • Af en toe een klusje in de buitenlucht? Verspreid voor ons de sociale kaartfolders of hang af en toe posters op. Help ons bij een sociale buurtmarkt of evenement. Of tuinier twee keer per jaar mee!
 • En vier keer per jaar kun je wat verdienen als verspreider van het blad Zo is Zuilen. als je dat wil kun je mailen naar guus@touker.nl.