Sinds 2014 bestaat de wijkwebsite Zo is Zuilen. De website wordt bijzonder gewaardeerd. Hij heeft een prachtige agenda functie en ziet er mooi uit. Hij besteedt veel aandacht aan wijknieuws, heeft een leuke foto-galerij en heeft een schat aan informatie uit de rijke historie van Zuilen.

De drijvende krachten achter de website waren sinds 2014 Marcel Reijmerink en Benno van der Maten. Vanaf toen Marcel enkele jaren geleden uit de wijk verhuisde, deed Benno het werk achter de schermen alleen. Wat een klus, daar hebben we diep respect voor!

In april 2020 liet Benno het wijkbureau Noordwest weten te willen stoppen. Daarna heeft de redactie van de website een tijdje stil gelegen. Vanaf eind augustus pakt een nieuwe online wijkredactie de grote taak van Benno op. Dit team van 4 á 5 personen gaat intensief samenwerken met de wijkredactie van het wijkblad Zuilen Deelt. Ook zoeken zij bij allerlei organisaties vaste correspondenten. Vaste bijdragen zoals de historische rubriek van Wim van Scharenburg (Museum van Zuilen) en de gedichten blijven gelukkig ook bestaan. Onze stichting (Kracht van Zuilen) zorgt voor de continuiteit en de vrijwilligers.

Wil jij bijdragen aan het wijknieuws? Wil jij bloggen, vloggen, de diversiteit versterken of een jongerenredactie toevoegen? Neem dan contact op met de wijkredactie via zuilendeelt@gmail.com!

 

Geef een reactie